четвртак, 17. март 2016.

Кенгур без граница

        Данас је наша школа по први пут учествовала на међународном такмичењу "Кенгур без граница". Ово такмичење се организује у целом свету. Ученици у  преко 60 држава решавају у исто време исте задатке и размишљају о истим проблемима.Сваке године се такмичење организује у исто време, трећег четвртка у марту, а почиње у исто време, у 10 часова.
         Циљ такмичења је и повећање интересовања за математику. Задаци су  логичког типа и односе се на разумевања текстова и примене стеченог математичког знања. Тест се састоји од 30 задатака са три степена тежине. Сваки задатак има  пет понуђених одговора од којих је само један тачан.
         Учествовали смо први пут, али смо имали 64 пријављена ученика, међутим,
због болести на такмичењу је учествовало само 50 ученика.
          Сви такмичари су добили признање за учешће и чланску карту, а добили су и пригодне поклоне.
          Кодне листе са одговорима су послате на прегледање, ове године у Крагујевац, а нама је остало да са нестрпљењем очекујемо резултате.
         Захвањујем се свим учесницима такмичења као и учитељицама које су ми помогле у дежурству : Биљани Бајчетић,  Ирени Павлик, Љиљани Лазаревић и Вери Џувер.
 

















 

Нема коментара:

Постави коментар

Припрема за завршни испит

Осмаци, ако желите да се спремате за завршни испит, то можете урадити на картици:  "Завршни испит". Картица ће вас одвести директн...