четвртак, 17. март 2016.

Правили смо Lapbook (лапбук)...

      
        Као што смо се и договорили, у 15 часова,сам се  са ученицима седмог разреда састала да правимо лапбук.
        За све оне који нису упознати, лапбук или маштовита свеска или паметна фасцикла или како смо га ми на почетку звали - подсетник,  је оргинална и јединствена дечја творевина о некој теми.
       На почетку смо израђивали подсетник са формулама из геометрије са ученицима шестог и седмог разреда.. После сваке обраде нове наставне јединице допуњавали су своје подсетнике. Сада смо почели израду лапбука на тему „Геометрија“ . У њему могу наставни садржаји бити разврстани по темама: троугао, четвороугао, Питагорина теорема, многоугао, круг, геометријска тела … Ученици сами могу да одлучују о садржају свог лапбука,а од њихове креативности и маштовитости ће зависити његов изглед. То ће бити збирка формула, дефиниција, својстава и свега онога што им је потребно да лакше решавају задатке.
       Свој лапбук ће моћи да користе како у школи тако и код куће као велику помоћ при изради задатака из математике. На крају осмог разреда ће им бити од велике користи приликом припрема за завршни испит. Ово је начин да математику ученицима приближимо на њима занимљив начин и на тај начин их ослободимо страха од математике.
       Сви су били веома расположени за рад и показали су велико интересовање. Тражили су да се састанемо бар још једном и одлучили смо да то буде после предстојећег распуста.
      Сутра ме очекују шестаци. Са њима се састајем по други пут.
      Драго ми је што вам се свидело...

Нема коментара:

Постави коментар

Припрема за завршни испит

Осмаци, ако желите да се спремате за завршни испит, то можете урадити на картици:  "Завршни испит". Картица ће вас одвести директн...